White paper van het Groene Brein

Het Groene Brein vroeg mij in de Week van de Circulaire Economie het ontwerp en de vormgeving van de white paper Houvast voor duurzame vernieuwers, Vier perspectieven op transitiedenken te fiksen. Met plezier aan gewerkt! Orde scheppen, data organiseren, structuur aanbrengen, en zo de leesbaarheid bevorderen (want daar gaat het natuurlijk ook om), I'm lovin' it.
Ik mocht er veel van mezelf in leggen, dat was superfijn. Er was geen beeldmateriaal beschikbaar, dus dat maakte ik ook zelf. Alle infographics gaf ik een kleine upgrade waardoor ze mooi matchten met de rest van het ontwerp. Er was geen tijd om alles opnieuw te ontwerpen.
Rechts bovenin de digitale paper vind je een menu waar je op elke pagina terug kunt naar de inhoudsopgave, en de inhoudsopgave en het colofon zijn interactief.
De white paper van Het Groene Brein kwam tot stand de paraplu van de CommunitySociaal Circulair, een interdisciplinair netwerk van wetenschappersdat zich richt op sociale innovatie voor de circulaire economie. Decommunity is een initiatief van Het Groene Brein in samenwerking met de Goldschmeding Foundation. Medewerking verleenden o.a. DRIFT, Copernicus Institute for Sustainable Development, Nyenrode Business Universiteit, NewForesight en Wageningen University & Research.

De paper is hier te downloaden.